Facebook
From Marek, 6 Years ago, written in Plain Text.
Embed
Download Paste or View Raw
Hits: 233
  1. <!DOCTYPE html>
  2. <html>
  3.     <head>
  4.         <title>Projekt: Książka Kucharska</title>
  5.         <meta charet="utf-8">
  6.         <style>
  7.         body {
  8.             background-color: rgb(164, 225, 242);
  9.         }
  10.        
  11.      
  12.         </style>
  13.     </head>
  14.     <body>
  15.        <div cla="headerContainer">
  16.         <h1 id="naglowek">Przepisy Kulinarne</h1>
  17.         </div>
  18.        
  19.         <h2>Dania</h2>
  20.        
  21.           <ol>
  22.             <li  cla="a"><a href="http://www.kwetiamaku.com/przepi/naleniki-z-erem">Naleniki z erem</a></li>
  23.             <li  cla="a"><a href="http://www.kwetiamaku.com/przepi/ledzie-po-kazubku">ledzie po kazubku</a></li>
  24.             <li  cla="a"><a href="http://www.kwetiamaku.com/przepi/ciateczka-z-czekolada">Ciateczka z czekoladką</a></li>
  25.         </ol>
  26.        
  27.        
  28.         <h2 id="?">Przepis #1</h2>
  29.         <ul>
  30.        
  31.            <h3>Składniki</h3>
  32.             <li>1 szklanka mąki pszennej
  33.              <li>1 szczypta soli
  34.              <li>1 szklanka mleka
  35.              <li>3/4 szklanki wody mineralnej
  36.              <li>2 jajka
  37.              <li>4 łyżki oleju roślinnego lub roztopionego masła
  38.              
  39.          </ul>
  40.          
  41.          
  42.            
  43.         <ul>
  44.            <h3>Przygotowanie</h3>
  45.             <li>Do miski wsypać mąkę i sól (w wersji naleśników deserowych można też dodać łyżkę cukru), wlać mleko i wodę, wymieszać rózgą lub zmiksować mikserem na gładkie ciasto. Dodać jajka i jeszcze raz zmiksować. Odstawić na 15 minut lub na czas przygotowania nadzienia. Przed smażeniem dodać do ciasta tłuszcz i zmiksować.</li>
  46.             <li>Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni (najlepiej naleśnikowej), nakładając porcję ciasta za pomocą łyżki wazowej. Rozprowadzać ciasto po powierzchni patelni i smażyć do czasu aż spód się lekko zrumieni. Przewrócić łopatką na drugą stronę i powtórzyć smażenie.</li>
  47.         </ul>
  48.        
  49.         <table>
  50.             <thead>
  51.                 <tr>
  52.                     <th></th>
  53.                    
  54.                 </tr>
  55.                
  56.             </thead>
  57.             <tbody>
  58.        
  59.             </tbody>
  60.         </table>
  61.         <h2>Propozycja podania</h2>
  62.         <p> Nadzienie serowe do naleśników na słodko: 450 g twarogu tłustego lub półtłustego + 2 łyżki cukru pudru + 1 jajko. Twaróg przełożyć do miski, dodać cukier puder i jajko, rozgnieść widelcem, wymieszać. Naleśniki smarować nadzieniem i składać w trójkąty lub ruloniki, podgrzewać na patelni.
  63. Podawać z cukrem pudrem lub syropem klonowym lub polewą czekoladową i sezonowymi owocami: truskawki, maliny, jagody oraz posłodzoną śmietaną..
  64.        </p>
  65.        
  66.     <p><em>Źródło: <a href="http://www.kwestiasmaku.com/">http://www.kwestiasmaku.com/</a></em></p>
  67.    
  68.     </body>
  69. </html>