Forma organizacyjno prawna Branża PKD 10.85.Z Wytwarzanie gotowych posiłków i dań Przedmiot działalności Przygotowanie produktu gastronomicznego szybkiej obsługi oraz bardzo dobrej jakości. Dane o włascicielach - lokalizacja (adres)Najbardziej ruchliwe miejsca w mieście, lokal o małej powierzchni do 30m2. Planowany rozwój sieciowy oraz stworzenia sieci lokali w centrach handlowych po pozytywnym przyjęciu przez konsumentów. Obszar działania Na początku trwania działalności planujemy jedynie stworzenia usług gastronomicznych jedynie w obszarze lokalnym, po sukcesie punktu obszar działania będzie się zwiekszał. Mocne: Oryginalność, orientalność, wykfalikowany presonel z wyoskim doświadczeniem gastronomicznym. Krótki czas oczekiwania na usługę, konkurencyjna cena. Małe zapotrzebowanie na powierzchnie. Zbilansowane produkty. Słabe: Konkurencja , brak własnego lokalu, Szanse: Stworzenie własne aplikacji mobilnej z kuponami na zestawy. Promocje lojalnościowe, pozyskanie stałych klientów, stworzenie nowego punktu, Zagrożenia: Warianty strategii rozwoju: Pozyskanie przynajmniej 30 stałych klientów w pierwszy miesiąc, Otworzenie przynajmniej dwóch punktów po sukcesie pierwszego punktu, Pozyskanie dochodów pozwalający na pokrycie wszystkich wydatków oraz zapewnienie dodatkowych zysków pozwalający na rozwój, Rozwój produktu i ciągłe poprawianie jego jakości. Strategia pozyskania inwestorów: - Zaprojektowanie oraz produkcja materiałów reklamowych, wykorzystanie wizerunków osób zajmujących się zdrowym żywieniem do spotów reklamowych, - Stworzenie warsztatów kulinarnych dotyczących codziennego odżywiania, - Projekt własne strony internetowej oraz aplikacji mobilnej która pozwoli na dalszy rozwój, - Ubieganie się o dotacje na rozwój punktu gastronomicznego Opis rynku Podmiote działające w branży: punkty z kebabami na wynos, pizzerie szybkoobsługowe, kuchnie z daniami na wynos Charakterystyka produkowanych towarów: Produkt pizzo-podobny, lub pizza włoska. Sprzedaż pizzy dzielonej na równe 6 kawałków, jeden kawałek zajmuję powierzchnię pizzy średnio licząc 1/6, wycinek koła 60* lub inny fragment pizzy - 2/6, 3/6 lub cała pizza. Oferowany z różnymi rodzajami ciasta - pszeniczne, ryżowe, kukurydziane lub wegańskie. Różne rodzaje składników w tym dopasowane do kultur zagranicznych np nawiązujące do: kuchni Azjatyckiej - z rybami, owocami morza oraz warzywami tamtejszej kultury, kuchni Meksykańskie - kukurydza, wołowina, salsa i tym podobne oraz dopasowane do grup docelowych w tym popularne rodzaje pizzy np: Pizza farma, hawajska czy bez żadnych dodatków nie licząc sera. Ser występuje w minimalnie 3 gatunkach - w tym na pewno mozzarela i parmezan. W lokalu również będą podawane napoje bezalkoholowe. Polityka cenowa: Prognozowana polityka cenowa opiera się na cenie całej pizzy i jej częściach, dla przykładu cena całej pizzy oscyluje w granicach 30 złotych to kawałek(1/6) będzie kosztował 5 złotych. Jednak cena kawałka pizzy ma swoją minimalną granicy przyjęta na poziomie 5 zł, więc gdy cała pizza kosztuje 26 złotych to kawałek kosztować będzie dalej 5 złotych, a nie 4,(33). Metoda sprzedaży: Głowną metodą sprzedaży będzie dystrybucja w lokalu/lokalach. Poboczną metodą sprzedaży będzie dostarczanie produktu do konsumenta znajdującego się w pobliżu punktu maksymalnie 20 km. Dowozem zajmować będzie się zatrudniony kierowca, lub gdy poptyt na towar będzię mniejszy dla minimalizacji kosztów zajmie się tym jeden z właścicieli. Planujemy również nawiązać współpracę z firmami zajmującymi się rozwozem pożywienia takimi jak - UberEats. Narzedzie promocji: Stworzenie spotów reklamowych z osobami zajmującymi się dyktowaniem trendów w zdrowym żywieniu. Nawiązanie współpracy z stronami zajmującymi się pośrednictwem w sprzedaży produktów gastronomicznych np.: pizzaportal.pl, pyszne.pl Nakład inwestycyjny: Opłata za czynszu lokalu - znajdz ile Wynagrodzenie pozostałych pracowników - 2500 brutto minimum? Opłaty za ogrzewanie, prąd, gaz, bieżacą wode - ile? Produkty spożywcze - ile? Maszyny oraz urządzenia - ? Wystrój lokalu- ? Źródła inwestowania: Pożyczki, dofinansowania, dochód? Plan ilościowy Średnio dochód na minimalnym poziomie miesięcznym 10 000 zł- dzienny dochód minimalny około 330 zł, planowany dochód średni 20 000 zł - dzienny dochód - 660 zł Zaopatrzenie na produkty i usługi: - Dzienna dostawa produktów spożywczych, -i co?